Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Klimaatactie in Corona-tijden: Youth for Climate

Share

Bron: https://youthforclimate.be/

Nu massamanifestaties niet meer kunnen, komt Youth For Climate amper in de media. Toch  wordt er nog actie gevoerd. Gisteren en afgelopen maandag bijvoorbeeld.

Maandag werden de preformateurs voor het koninklijk paleis aangemaand om klimaatactie in het regeerakkoord te zetten en om het klimaatactieplan, dat met 120 wetenschappers opgesteld was, te overhandigen aan de politici.

Toon Lambrecht (YfC): “Het zijn geen gemakkelijke maanden geweest omdat we geen actie konden voeren. We hebben zo veel mogelijk on line gesensibiliseerd. Ondertussen voeren we wel opnieuw kleinere acties om druk te blijven zetten. Zo was er gisteren ook nog en covid-proof actie op het Muntplein. Maar een massabetoging is zeer moeilijk te organiseren en momenteel gewoon ook niet het beste idee.”

“De samenwerking tussen de verschillende klimaatorganisaties verloopt goed. We organiseren amen acties en communiceren samen. Het is een kwestie van het vinden van een balans van zoveel mogelijk actie voeren en toch de corona-maatregels te respecteren. Daar gaan we nu verder aan werken.”.

0 Comments on “Klimaatactie in Corona-tijden: Youth for Climate”

Leave a Comment