Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De objectiviteit van opperrechter Amy Coney Barrett

Share

Bron: wikipedia

Alles wordt uit de kast gehaald om kiezers in de presidentiële en parlementaire verkiezingen in de VSA te verhinderen hun stem uit te brengen. Vooral de Republikeinen tonen zich daarin zeer inventief ‘om fraude te voorkomen’. Nergens is tot nu echter grootschalige kiesfraude via stemming per post aangetoond.

Ironische genoeg blijkt ondertussen dat Amy Coney Barrett, de kandidate van president Trump voor het hooggerechtshof, in 2000 zelf als advocate betrokken was bij een succesvolle poging om foutief ingevulde stemformulieren te laten valideren. Een manipulatie die ertoe leidde dat All Gore de verkiezingen verloor, en waar de Republikeinen nu zelf de tegenpartij van beschuldigen.

Tijdens de parlementaire ondervragingen hamerde Coney Barrett op haar objectieve interpretatie  van de wetten. Maar uit een aantal antwoorden bleek dat de objectiviteit  van ACB soms naar een ander universum refereert. Zo stelde ze dat de opwarming van de aarde een wetenschappelijke discussie is, dus niet wetenschappelijk bewezen.

Achtergrond door Ari Berman van Mother Jones in een interview op Democracy Now, afgelopen dinsdag.

0 Comments on “De objectiviteit van opperrechter Amy Coney Barrett”

Leave a Comment