Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Verdachte ETA-aanslag uitgeleverd aan Spanje

Share

Maria Natividad ‘Jaione’ Jauregui, die verdacht wordt van de moord op luitenantd-kolonel Ramón Romeo Rotaeche in 1981, werd vorige week uitgeleverd aan Spanje. De uitlevering komt er nadat Spanje beloofd heeft geen gebruikt te maken van de uitzonderingswetten die een inbreuk vormen op de rechtsregels. We bellen Wim Wabben, buur van Jauregui. “Na de dood van Franco kwam er een politieke democratisering, maar het leger, justitie en het politieapparaat bleven onaangeraakt. De repressie van de Franquistische machthebbers  om de Baskische militanten de mond snoeren was begin jaren ’80 heel hard en er heerste een gespannen klimaat.”

0 Comments on “Verdachte ETA-aanslag uitgeleverd aan Spanje”

Leave a Comment