Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De privatisering van de zorgsector: “De tweede historische blunder van deze politieke generatie”

Share

Zorgbedrijf-Hof Ter Beke- Foto:RC, kunst: Bert Lezy

De Vlaamse regering wil de zorgsector verder privatiseren. Het gaat niet om een directe volledige verkoop van de publieke zorgbedrijven maar om een decreet dat het mogelijk maakt voor steden en gemeenten om begrotingen te sluiten door de publieke dienstverlening in de zorg af te bouwen, met een stijgende kost voor de zorgbehoeftigen en minder goede werkcondities voor het personeel als gevolg. Of niet, en  gaat het gewoon over een optimalisering waar iedereen beter van wordt?

Kurt De Loor, Vlaams parlementslid voor oppositiepartij Vooruit vindt dit alvast geen goed idee: “De afschaffing van de opkomstplicht bij gemeente- en provincieraadsverkiezingen was een historische blunder. Dit wordt de tweede historische blunder van deze politieke generatie.”.

We vragen hem ook hoe het standpunt van Vooruit op Vlaams niveau te rijmen valt met de houding van de Antwerpse afdeling, die zich in 2019 via het bestuursakkoord met N-VA/VLD engageerde om de  privatisering van het Antwerps  zorgbedrijf aan te vangen.

0 Comments on “De privatisering van de zorgsector: “De tweede historische blunder van deze politieke generatie””

Leave a Comment