Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Landbouwgrond aangekocht door grote supermarktketens

Share

We belden met Wim Moyaert van het Boerenforum over de aangekondigde actie op vrijdag 15 april naar aanleiding van de internationale dag van de boerenstrijd (17 april). Het protest geldt de aankoop door o.a. Colruyt van landbouwgrond, die dan verpacht wordt aan boeren die specifiek in opdracht van die supermarkt verbouwen. De afname is voor de boer zo verzekerd, maar de prijs niet. De prijs van landbouwgrond stijgt doordat kapitaalkrachtige spelers zich op de markt bewegen, waardoor het voor kleinschalige landbouwers nog moeilijker wordt om op een betaalbare manier te starten. Met deze actie willen de deelnemende organisaties (waaronder niet enkel lanbouworganisaties maar ook milieuactiegroepen als Climaxi en Extinction Rebellion) de overheid aanzetten tot een beleid dat de kleinschalige en de bio-landbouw ondersteunt.

0 Comments on “Landbouwgrond aangekocht door grote supermarktketens”

Leave a Comment