Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Het Nabije Westen – 02 juli 2022

Share

Sammy Mahdi heeft zijn entree als voorzitter van C&V niet gemist. Zijn beleid op Asiel en Migratie bleef te veel in lijn met dat van zijn voorgangers.
De beperking van het recht op abortus katapulteert volgens sommigen de V.S. terug naar de middeleeuwen. Volgens advocaat Joris De Cauter is dat belachelijk: hij vindt dat hierdoor het debat is teruggegeven aan het volk, waar het volgens hem thuishoort.
Gerrymandering om de verkiezingsresultaten naar de eigen hand te zetten is schering en inslag in Amerika en het bijna absolute recht van de Amerikanen om wapens te dragen heeft al tot menig bloedbad geleid.
Niet de oorlog die Poetin ontketende houdt mensen bezig, maar de vraag welke obstakels ze nog tegenkomen als ze op vakantie willen gaan. En wat met mogelijke stakingen?
Sport is niet ons ding, maar stravaisering, festivalisering en extremisering van de sport met obstacle runs, color runs en mud runs prikkelen dan weer onze nieuwsgierigheid.
Toplonen bij de VRT zorgen voor opschudding.
En Matthias Diependaele heeft een oplossing voor het geld dat hij niet uitgegeven kan krijgen aan sociale woningbouw: de privé kan daar wel weg mee.
Nochtans zijn de wachtlijsten lang genoeg.0 Comments on “Het Nabije Westen – 02 juli 2022”

Leave a Comment