Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Doel mogelijk gered door nieuw voorstel van Ben Weyts

Share

bron: benweyts.be/

Na een Vlaams beleid dat bijna twintig jaar erop gericht was om het polderdorp Doel te laten verdwijnen, presenteerde (het kabinet van) de bevoegde minister Ben Weyts (N-VA) vrijdag een alternatief voor de havenuitbreiding dat Doel wél behoudt.

Er lagen 8 verschillende alternatieven op tafel om de jaarlijkse  containeroverslagcapaciteit van de Antwerpse haven met met 3 tot 6 miljoen containers uit te bereiden.  Eerder dit jaar kwam Weyts al met een negende voorstel naar voor. “Wat gisteren gepresenteerd werd, is een aanpassing van die negende variant”, zegt Doel-bewoner Denis Malcorps.

Het lijkt erop dat het voorstel van Weyts alle geiten en kolen spaart. Niet alleen zou Doel gered zijn, ook voor het Havenbestuur is het voorstel volgens Denis Malcorps aanvaardbaar. En verder is de impact op het milieu volgens hem kleiner dan in andere alternatieven.

“Er moeten wel nog aantal randvoorwaarden vervuld zijn, zoals de leefbaarheid van het poldergebied en de impact op de mobiliteit.”  En dat is een potentieel probleem voor alle alternatieven.

0 Comments on “Doel mogelijk gered door nieuw voorstel van Ben Weyts”

Leave a Comment