Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Heraanleg Generaal Lemanstraat opnieuw op de politieke agenda

Share

foto: RC

Onze vliegende reporter is ter plaatse in de Generaal Lemanstraat, waar Groen actie voert voor meer verkeersveiligheid. Hij spreekt er met Groen+-kopstuk Hugo Van Dienderen en met schaduwburgemeester BDW.  Van Dienderen: “We zijn in Antwerpen gespaard gebleven van aanslagen, maar niet van het geweld tegen de zachte weggebruiker”

Het vorig stadsbestuur had een heraanleg van de Generaal Lemanstraat voorzien. Daarbij zou één van de vier autorijvakken plaats moeten maken voor de aanleg van fietspaden. De heraanleg zou grotendeels gefinancierd worden vanuit Vlaams niveau. Het schrappen van de heraanleg door de stad was één van de eerste beleidsdaden van schepen Koen Kennis. Zie onze bijdrage van februari 2013.

Van Dienderen / BDW (7min40s):

Het Groen-protest op 30 juni werd geleid door Joris Giebens, die na de actie bij ons passeerde voor een uitgebreid gesprek:

“Als wij na de verkiezingen mee zullen besturen in deze stad, dan wordt dit voor ons, net zoals voor Koen Kennis, misschien ook wel een symbooldossier, en één van de eerste dossiers die we in de juiste richting gaan duwen.”

Joris Giebens (3min10s):

0 Comments on “Heraanleg Generaal Lemanstraat opnieuw op de politieke agenda”

Leave a Comment